sta2.gifKunstløp - Hva er kunstløp?

henie.gif

Kunstløp


Norge var en av de fremste kunstløpnasjonene når kunstløp ble etablert i sin nåværende form tidlig på 1900-tallet, med Sonja Henie som mest fremtredende og kjente skikkelse. Norske Axel Paulsen har også satt spor etter seg ved å få oppkalt et hopp etter seg - "Axel".

Med tiden har kunstløp blitt en av de tøffeste og største idrettene internasjonalt – og Norge har ikke klart å hevde seg så godt som i «gamle dager». Norge regnes allikevel som en stor arrangør-nasjon, og de to siste årene har det tradisjonelle stevnet «Piruetten» vært en del av ISUs Junior Grand Prix-stevner. I år 2002 ble junior-VM arrangert på Hamar.

For å nå opp i kunstløp internasjonalt må man fremvise det ypperste av teknikk, akrobatikk, artistikk og eleganse – kombinert med god koreografi og rytme! De fremste utøverne presterer på det beste kvadruple hopp, det vil si fire rotasjoner om egen akse!

Kunstløp utøves i ca 15 klubber i Norge, og til sammen har disse ca 300 individuelle utøvere. Det jobbes med å etablere miljøer for formasjonsdans, som er siste tilskudd til kunstløp-familien og som har blitt svært populært i blant annet våre naboland Sverige og Finland. smile

Opprettelses dato : 12/01/2006 > 18:30
Siste oppdatering : 27/11/2010 > 16:42
Kategori : Kunstløp
Siden lest 5142 ganger

Her kan du skrive ut siden Her kan du skrive ut siden

react.gifKommentarer på denne artikkelen


Kommentar #1 

av Anne 08/10/2008 > 21:48

Dette var en skikkelig bra side=)
Likte den veldig godt alsåsmile
PS: heter Snudra på gsm....

KLEEM

En setning å tenke på :  Send et postkort til en du er glad i fra denne siden.  Ine
^ Toppen ^